STREĽBA V ŠKOLE: Útok neprežilo 9 ľudí vrátane 5 detí

26.09.2022 Celý región

Moskva 26. septembra (TASR) - Streľba v škole v stredoruskom meste Iževsk si v pondelok vyžiadala najmenej deväť obetí na životoch, medzi ktorými je aj päť detí. Informoval o tom Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), ktorý sa prípadom zaoberá.

Sledkom vo vyhlásení zverejnenom na platforme Telegram konkretizoval, že pri streľbe, ktorú v pondelok v priestoroch školy rozpútal zatiaľ neidentifikovaný páchateľ, zahynuli dvaja učitelia, dvaja príslušníci strážnej služby a päť maloletých osôb. Zranenia utrpelo najmenej 20 ľudí.

Sledkom potvrdil, že útočník po svojom čine spáchal samovraždu. Jeho telo našli zasahujúce zložky pri obhliadke objektu.
 

Útok neprežilo 13 ľudí, strieľal bývalý žiak

Moskva 26. septembra (TASR) - Životy najmenej 13 ľudí vrátane siedmich detí si v pondelok vyžiadala streľba v škole v stredoruskom meste Iževsk. Aktualizovanú bilanciu zverejnili vyšetrovatelia, ktorí predtým informovali o deviatich obetiach, informovala agentúra AFP.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), ktorý je označovaný za ruskú obdobu amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), vo svojom vyhlásení dodal, že zranenia pri útoku v škole utrpelo 14 detí a sedem dospelých.

Sledkom medzičasom informoval, že streľbu v škole spustil 34-ročný Arťom Kazancev, ktorý bol absolventom tejto školy. Vládne úrady potvrdili, že po útoku spáchal samovraždu. Jeho telo našli policajti v jednej z učební školy.

Ministerstvo vnútra dodalo, že útočník mal pri sebe dve pištole a veľkú zásobu munície.

V súvislosti s tragédiou úrady Udmurtskej republiky, ktorej je Iževsk hlavným mesto, vyhlásili trojdňový smútok.

Do danej školy v Iževsku chodí 982 detí a zamestnaných je tam 80 učiteľov.
 
 

Vyberte región

mark